Majorettes

Majorettes St. Martinus Gaanderen

Schuttersgilde St. Martinus beschikt over een hele leuke, sportieve en enthousiaste groep majorettes. De afgelopen 3 jaren hebben zij met regelmaat deelgenomen aan wedstrijden en dat met heel mooie resultaten. De meeste mensen denken, dat majorettes van die schattige meisjes zijn, die voor de muziek uitlopen maar dat is slechts een zeer klein onderdeel van de SPORT!!!!! Op dit moment zijn de majorettes onderverdeeld in 3 groepen:

Jeugd

Op dit moment is dit nog een vrij kleine groep van 4 meisjes, in de leeftijd van 7 t/m 8 jaar. Hoewel ze nog heel jong zijn doen ze het al supergoed op wedstrijden. Ze hebben vele eerste prijzen binnengehaald de afgelopen 2 jaar.

Junioren

Deze groep bestaat uit heel enthousiaste en gedreven meiden van 10 t/m 15 jaar. Zij komen met verschillende onderdelen uit op wedstrijden. Ze nemen niet alleen deel als team maar ook als solist of duo halen ze vele eerste prijzen binnen.

Senioren Dit is een kleine groep meiden, die aan wedstrijden deelnemen als solist of als duo. Vanaf ongeveer 17 jaar ga je over naar deze groep. Momenteel trainen alle groepen heel hard voor de wedstrijden. Hier laten zij shows zien op zelf gekozen muziek. Zo heeft de jeugdgroep een show met het thema disco. Zij gebruiken naast hun baton (majorettestok) ook nog andere attributen zoals petjes, hele grote cd's en discobollen. De junioren hebben een heel knallende show met als thema "DJ". Hiermee gooien ze hoge ogen bij de wedstrijden.

Op straat en bij buitenwedstrijden vormen de junioren en de senioren samen een grote groep en na de zomer gaan ze voor het eerst samen een show draaien. Wij zijn nog op zoek naar een aantal leuke meiden, die onze jeugd- en juniorengroepen willen komen versterken. Vanaf ongeveer 5-6 jaar ben je van harte welkom om een keertje te komen kijken. Wij trainen op maandag(avond) in ons clubgebouw aan de Pelgrimstraat 59b, van 15.45 uur tot 16.45 uur voor de minimajorettes, van 16.45 uur tot 17.45 uur voor de junioren en van 17.45 uur tot 18.45 uur voor de senioren. Van 18.45 uur tot 19.45 uur is het tijd voor de solo's en de duo's.

Geef een reactie