Gelders Kampioenschap Vendelen Indoor 2016

Gelders Kampioenschap Vendelen Indoor 2016

 

gkvi_2016


Bekijk hier de foto’s van het Gkvi 2016 en bekijk hier onze Facebook pagina met onder andere nog meer foto materiaal.

Voor de 2e keer in 6 jaar organiseert schuttersgilde St. Martinus op zondag 20 maart het Gelders Kampioenschap Vendelen Indoor. Evenals in 2010 zal dit indoorvendelen plaatsvinden in Sporthal de Pol aan de Pelgrimstraat 61 in Gaanderen.
De wedstrijden zijn van 9.50 – 12.00 uur en van 13.20 – 16.20 uur.
De toegang is gratis en omstreeks 17.30 uur is de prijsuitreiking.
De officiële opening van dit bijzonder kleurrijke spektakel is om 9.00 uur.
 
Tevens zal dan Leroy Klenner door Wim Sanders, voorzitter van de Federatie van Gelderse schuttersgilden en schutterijen St. Hubertus, geïnstalleerd gaan worden als jongste jurylid ooit.Leroy Klenner is sinds 2004 lid van het organiserende schuttersgilde St. Martinus. Naast een fanatiek en uiterst verdienstelijk korpsvendelier is Leroy Klenner vaste deelnemer aan het onderdeel Individueel Acrobatisch Vendelen. En dit ook nog eens met aansprekende
resultaten achter zijn naam.
 
Om de titel Gelders Kampioen Vendelen Indoor 2016 zal gestreden worden door
vendeliers deel uitmakend van 37 Gelderse schuttersgilden en schutterijen.Totaal 347 deelnemers, 208 senior- en 139 jeugdvendeliers (55 aspiranten en 84 junioren). De vendeliers van schuttersgilde St. Martinus Gaanderen zullen overigens deze zondag de behaalde titel in 2015 gráág willen prolongeren!
 
Deze dag zal er in de hal van de sporthal ook nog een expositie te zien zijn over de historie van het vaandelzwaaien in Gaanderen. Een honderdtal foto`s en diverse oude krantenartikelen, daterend v.a. begin vorige eeuw tot heden. Materiaal allemaal afkomstig uit de archieven van Jos Heutinck, al jaar en dag archivaris van het schuttersgilde. Het Gelders Kampioenschap Vendelen Indoor, een bijzonder evenement en zeker de moeite waard om op deze manier eens kennis te gaan maken met de historie maar vooral toch met de onderdelen van het huidige vaandelzwaaien.
Sinds september 2014 is het vendelen op het Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed geplaatst.

 

Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Sporthal de Pol ligt op ca. 10 minuten lopen vanaf treinstation Gaanderen.
Komt u met eigen vervoer? Dan kunt u ook gebruik maken van onderstaande routeplanner.