Drumfanfare

Drumfanfare St. Martinus Gaanderen

De manier waarop we heden ten dage muziek maken en ook de kwaliteit van onze muziekgroep is in de loop der jaren fors verbeterd. Jaren geleden werd er alleen nog maar eenvoudige marsmuziek gespeeld, en dit door slagwerk en op trompetten.
De aanstelling van (oud)dirigente Anja Loesink heeft hier echter begin van deze eeuw veel verandering in gebracht. Door haar inbreng werd er steeds meer gebruik gemaakt van andere en vooral verschillende instrumenten, o.a. bariton, hoorn, snaar- en basdrum en xylofoon / lyra, en werd er dus muzikaal steeds meer mogelijk. De afgelopen jaren heeft onze drumfanfare ook nog trombone, tuba, sax en de piccolo aan de bezetting kunnen toevoegen.

Tegenwoordig bestaat de drumfanfare dan ook uit een groep enthousiaste muzikanten, zowel jong als oud, die samen én met veel plezier fantastische muziek maken. Wij repeteren elke dinsdagavond in ons clubgebouw. Naast de traditionele marsmuziek welke wij tijdens onze optredens op straat spelen, spelen we nu óók veel moderne en populaire muziekstukken. Deze zijn vooral te beluisteren tijdens concerten en bij de muziekwedstrijden tijdens de diverse schuttersconcoursen.

Mocht je interesse hebben om van muziek je hobby te willen maken of wil je ``oude`` muzikale vaardigheden ``nieuw leven in blazen``, dan kun je altijd bij ons terecht voor een goede muziekopleiding. Dit alles ook nog eens tegen een alleszins redelijke vergoeding. Deze muziekopleiding geven we in samenwerking met de Muziekschool Doetinchem.

Wil je gewoon een keer komen luisteren of heb je serieuze belangstelling en wil je meer informatie over de mogelijkheden bij ons schuttersgilde, dan loop gerust eens binnen tijdens één van onze repetitieavonden. Deze vinden plaats in ons schuttersgebouw aan de Pelgrimstraat 59b in Gaanderen (achter sporthal "De Pol") en dit dus iedere dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur. Uiteraard kun je ook altijd eerst even contact met ons opnemen en dit kan door de gegevens van onze contactpersoon op te vragen via:

secretariaat@stmartinusgaanderen.nl

Schuttersgilde St. Martinus is vereniging voor IEDEREEN, die met plezier muziek wil maken!

Geef een reactie