Luchtbuks

Luchtgeweer St. Martinus Gaanderen

 

September 2013 heeft de schietafdeling van schuttersgilde St. Martinus een luchtgeweer afdeling opgericht. Dit jonge zeer gemotiveerde en uiterst kundig schuttersteam is samengesteld uit een aantal kruisboogschutters en nieuwe leden met ruime schietervaring. Samen geven zij vorm en inhoud aan deze tak van schietsport voor recreatie en competitie. Het team verzorgt de organisatie,de begeleiding en is het aanspreekpunt voor bestaande en nieuwe leden.
Onze accommodatie bestaat uit 10 volledig elektronische schietbanen, met daarbij 4 persluchtgeweren merk Walther en 3 zijspanners waarvan 1 voor linkshandige schutters. In de nabije toekomst kan het wapenarsenaal worden uitgebreid in overeenstemming met de groei van het aantal nieuwe leden. Momenteel wordt opgelegd geschoten staand of zittend, over een afstand van 10 mtr.

Op donderdagavond staat het team vanaf 20.00 uur gemotiveerd klaar voor heren en dames die kennis willen maken met de schietsport. Wij bieden voor aspirant leden kostenvrij een cursus van 4 avonden aan, hierbij wordt onder persoonlijke leiding uiterst deskundig uitleg en begeleiding gegeven op techniek, veiligheid en wapenkennis. Na 4 cursus avonden kunt u in overleg met de begeleider beslissen of u lid wenst te worden van de vereniging. Schutters met een eigen wapen voorzien van een diopter dat voldoet aan de normen van de KNSA zijn natuurlijk ook van harte welkom.

In de wintermaanden houden wij een onderlinge competitie voor leden van eind september tot eind maart, deze is geheel vrijblijvend zodat een ieder de gelegenheid krijgt zijn kunnen met anderen te testen. Aan het einde van het seizoen houden we een gezellige avond met een prijsuitreiking. Bij voldoende deelname en animo voor meer wedstrijden zal het team kontakten leggen met naburige schuttersgilden of schietverenigingen om een gezamenlijke competitie te vormen.

Voor jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 10 jaar wordt nu ook de mogelijkheid geboden met luchtgeweer schieten kennis te maken. Een deskundige groep instructeurs is bezig met het samenstellen van een cursus luchtgeweer schieten op maat voor persoonlijke begeleiding. De cursus zal voorlopig steeds worden gehouden op donderdag avond van 19.00 tot 20.00 uur en omvat 4 lessen, deze zijn voor de jeugd kostenvrij. Na afloop van de cursus kunt u, in overleg met de instructeur/trainer beslissen of u lid van de vereniging wenst te worden. De jeugdleden blijven ook na de cursus steeds onder begeleiding en toezicht van de instructeurs. Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij luchtbuks@stmartinusgaanderen.nl of kom gewoon een keer kijken.

Geef een reactie